Lov liganja

Set vrhunskih peškafonda za lov u sumrak i mrak kad nema velikog mjeseca.

Ove su varalice rezultat petogodišnjih proba i istraživanja, i stalno se radi na novim originalnim proizvodima jer želim da ove varalice dođu u ruke svakog lignjolovca koji će sretan i zadovoljan ulovom otići doma. Nastale su samo iz jednog razloga, a taj je da nisam bio zadovoljan varalicama koje su bile dostupne u maloprodaji, jer su slabo ili nikako lovile pa sam odlučio sam napraviti svoje. Namijenjene su za lov liganja, sipa i hobotnica iz brodice. Postoje tri grupe proizvoda koje su razvrstane po uvjetima pod kojima love: – lov po mraku – lov po danu i mjesecu – lov po danu/mjesecu i po mraku Svaka se varalica nalazi u svojoj prozirnoj kutiji tako da potencijalni kupac odmah zna što kupuje. U kutiji se nalazi kartončić s malom preporukom za lov i uvjetima pod kojima varalica osvojila brončanu plaketu. Ova je varalica osvojila brončanu diplomu za najbolju inovaciju Dalmacije 2007. Na 23. međunarodnom nautičkom sajmu u Rijeci 2007. ova je varalica osvojila brončanu plaketu.

Panula za lignje

Mnogi lignjolovci više vole panulavat nego loviti pod feral. Za one koji malo znaju o panulavanju, evo najprije skica za montiranje.

 Ima lignjolovaca koji vole loviti sa štapom iz brodice, bilo da love na plutajuće ribice, peškafondo ili kombinacija. Nisam nikada lovio sa štapom iako sam vidjao takve situacije. Nemam ništa protiv takvog lova, ali smatram da se sa štapom ne mogu isvesti trikovi koji se napraviti iz ruke. Lov sa štapom po kurentu može biti efikasan, ali kad treba biti na sidru za nisam siguran da je to dobro.
Mislio sam puno manje napisati ovih savjeta a znam da još nisam napisao sve.  Neki kažu da je loviti ispod ferala ali se sa njima ne slažem.  Nikad lov na feral nije dosadan. Razumijem da je kad se slabo lovi. 

Set vrhunskih peškafonda za lov po danu i po velikom mjesecu

Set vrhunskih peškafonda za lov po danu i po velikom mjesecu. Ima dosta nejasnoća kod ljudi kad koji peškafondo lovi.Na ovoj su slici prikazani peškafondi koji love po danu i velikom mjesecu tako da se može slobodno ujutro poći u lov liganja, a ne samo jedan sat prije zalaska sunca.Također love po velikom mjesecu – što je veći mjesec, to bolje. Znaju loviti i po mraku i to kad je more bistrije, i to iznenađujuće dobro.
Peškafondo Žutac lovi u sumrak i mrak kad nema mjeseca. Proizvodi se od 12,16,26,30,40,50,60,70g.

Peškafondo Žutac lovi u sumrak i mrak kad nema mjeseca. Proizvodi se od 12,16,26,30,40,50,60,70g.

Kako peškafondi namotani najlonom mogu biti odlični lovci, dokaz su i ova tri nova peškafonda, smokva, žuti pjevčić i crveni pjevčić. Testirani.

Kako peškafondi namotani najlonom mogu biti odlični lovci, dokaz su i ova tri nova peškafonda, smokva, žuti pjevčić i crveni pjevčić. Testirani.

svitac

Novi svijetleći peškafondi Svitac ribica imaju tri kombinacije ledjnih boja, crvenu, narančastu i pink. Testirani. Vrhunski lovci pod svijetlom za lov bez mjeseca. Slika prikazuje peškafonde suhe na zraku i mokre osvijetljene. Proizvode se od 30 i 50g

svitac_predator

Novi peškafondo Svitac predator, ime mu samo kaže kakav je to lovac. Proizveden za lov iz brodice po mraku. Testiran. Slika prikazuje peškafondo mokar osvijetljen i suhi na zraku.

zeleno_narancasti_peskafondo

Peškafondo "Tamanitelj" jer taj naziv najbolje opisuje ovaj peškafondo. Najbolji rezultati se postižu u sumrak i mrak. Proizvodi se od 12,16,26,30,40,50,60 i 70g

tri_svica_nova_2009_copy

TRITON SVITAC je svijetleći peškafondo. Ne troši nikakvu energiju, samo ga je potrebno s vremena na vrijeme osvijetliti bilo kojim izvorom svjetla kojeg imate na brodici /ručna baterija, brodsko svijetlo i sl./. Lovi isključivo po mraku, kada nema velikog mjeseca. Na 5. međunarodnoj izložbi inovacija, proizvoda i tehnologija u Zagrebu 2007. ova je varalica osvojila srebrnu Arcu /medalju/.

svitac-bijeli

Peškafondo bijeli svitac je vrhunski lovac za sumrak i mrak kada nema mjeseca. Nije ga potrebno posebno osvjetljavati. Svijetli stalno. Proizvodi se u slijedećim težinama: 12,16,26,30,40,60,70g

knez_2013

Na Kneza se zna zaletit Šampjero i Sarun. Ne bojte se, neće ispasti jer su goluzi na Kneza kao bonkulovići na pečenu janjetinu. Proizvodi se u težini od 30 i 50g.

Furia-peškafondo

Peškafondo Furia je vrhunski lovac u raznim uvjetima lova. Proizvodi se u težini 30 i 50g.

svitac-predator

Svitac predator je peškafondo za lov čim zadje sunce, za sumrak i mrak ispod ferala. Nevjerovatan lovac. Proizvodi se u više težina i to: 30,40,50,60,70g.

ve0321

Grupa varalica u obliku ribice sa lustrom pripremljene za lov po danu i posebno za lov u sumrak i mrak.

laufer

Laufer je peškafondo oblika ribice pripremljen da lovi po svim uvjetima

motovilo

Motovilo sa dva peškafonda, uvijek kombinacija za različite uvjete lova ili po želji.

ribica

Amerikanac je od onih peškafonda kod kojih ne treba ništa znati. Lovi sam. Pripremljen je za lov u sumrak i mrak kad je mladi mjesec ili kad nema mjeseca.

kr.luda

Kraljevska luda je najnoviji peškafondo za sezonu lova liganja 2013-2014. Proizvodi se u težinama od 30 i 50g.

dan2012

Dvije nove kombinacije boja za lov po danu i mjesecu. Nepotrebno je i napominjati da su vrhunski lovci, testirani. Proizvode se u težinama: 26,30,40,50,60,70g

Cardinal

Peškafondo Cardinal je novi za sezonu 2015. Novi oblik tijela. Smanjen otpor mora da se lovina bolje osjeti. Za sada u težini 40g. Oblik tijela je zaštićen.

crv

Peškafondo CRV je novi za sezonu 2015. Novo tijelo koje se odlično pokazalo. Lovi sumrak i mrak ispod ferala.

pauk svitac

Pauk svitac najbolje rezultate ima po danu.

ribica lustra

Ribica lustra lovi po svim uvjetima.

panula za lignje Laufer_2015

Panula Laufer je novost za 2015. Lagano tonuća 14g, 9cm dužine.

obrvan

Novi peškafondo za 2015. Lovi po svim uvjetima.

metalic-luster

Novi peškafondo za 2016. Metallic luster 40g

skorpion-50

Novi peškafondo za 2016. Peškafondo ŠKORPION 50g

triton-2016

Novi peškafondi za 2016. Peškafondo LUMBRAK 50g Peškafondo VLADIKA ženka 50g Peškafondo VLADIKA mužjak 50g